Trainingen

Het hoofdaanbod van Harpa bestaat uit conditietrainingen van telkens een uur, die driemaal per week onder de begeleiding van kinesitherapeuten,  gespecialiseerd in cardiale revalidatie, doorgaan in het Universitair Sportcentrum (Sportkot) in Leuven. Dinsdagnamiddag van 14u tot 15u in de Topsporthal, woensdagavond van 19u tot 20u in de grote zaal van het Gebouw De Nayer en vrijdagavond van 19u tot 20u in de Topsporthal.
Een standaard conditietraining start met stretchen, dan 20 min. lopen of wandelen, dan 20 min. aangepaste turnoefeningen en tot slot 20 min. grondoefeningen of sport naar keuze (basket, voetbal, badminton). Sportkledij: zowel op de piste als in de sportzalen van het Universitair Sportcentrum moet je aangepast schoeisel dragen. Turn-, tennis- of basketpantoffels voldoen zeker. Verder kan je, naar eigen voorkeur, turnkledij, vrijetijdskledij of een trainingspak aantrekken. Er zijn kastjes ter beschikking om je kledij en sporttas in op te bergen (muntstuk van 1 Euro nodig) of je kan ook een kastje huren op jaarbasis (4 Euro per jaar). Na de training kan je, indien je dat wenst, een douche nemen.

Op maandagavond kan je ook deelnemen aan aquagym en zwemmen, van 20u tot 21u in het zwembad van het Universitair Sportcentrum.

Als lid van Harpa geniet je ook van een voordeeltarief bij het Sport- en Gezondheidscentrum Respiro in Rotselaar en kan je er ook deelnemen aan trainingssessies voor revaliderende hartpatiënten.

Leden die deelnemen aan de trainingen in het Universitair Sportcentrum of een geldige sportkaart van het Universitair Sportcentrum hebben genieten bovendien van een voordeeltarief indien zij bijkomend willen trainen in de fitnesszaal UNIV-Fit van het Universitair Sportcentrum.

LIVESTREAM HARPA TRAININGSSESSIES

OEFEN LIVE MET ONS MEE!

Jullie vertrouwde Harpa-coaches kunnen niet wachten om weer samen met jullie te trainen. Omdat de trainingen op dit moment nog niet op het Sportkot kunnen doorgaan, voorzien we een aantal trainingen via livestream zodat je kan meedoen via de computer. Doe je mee? 

Wanneer? 

Dinsdag: 14-15u

Vrijdag 19-20u.

(o.l.v. de coaches van HARPA)

Link 

Dinsdag 5 mei 2020: klik op volgende link Join Skype Meeting      

Vrijdag 8 mei 2020: klik op volgende link Join Skype Meeting      

Dinsdag 12 mei 2020: klik op volgende link  Join Skype Meeting      

Vrijdag 15 mei 2020: klik op volgende link Join Skype Meeting      

Dinsdag 19 mei 2020: klik op volgende link Join Skype Meeting      

Dinsdag 26 mei 2020: klik op volgende link  Join Skype Meeting

Vrijdag 29 mei 2020: klik op volgende link Join Skype Meeting      

Belangrijk! 

Raadpleeg een arts wanneer u niet zeker bent of u kan meetrainen of wanneer u recentelijk klachten heeft ondervonden. Voor uw eigen veiligheid is het ook aangeraden dat er een tweede persoon in huis is wanneer u deelneemt aan de live-sessies. 

PRIVACY

De livestream wordt aangeboden via ‘Skype-for-Business’. Beschikt u nog niet over deze toepassing? Geen nood, in dat geval zal u - als u op de link klikt - automatisch gevraagd worden een aantal stappen te volgen ter installatie van ‘Skype-for-Business’. 

Graag wijzen wij u erop dat geen enkele toepassing 100% privacy proof is. Indien gewenst kan u, om privacy redenen, bij het inloggen enkel uw HARPA-lidnummer gebruiken en/of uw camera uitzetten. Wij veronderstellen, bij deelname aan de livestream sessie, dat u hiervan nota heeft genomen. 

TOT SNEL!

In deze tijden van afstand houden en afgelaste trainingen, kunt u hier filmpjes bekijken van HARPA conditietraining die je thuis kunt doen. Hartelijk dank aan alle Harpa begeleiders voor het maken van de filmpjes en het opnemen. Ook de basisoefeningen van de groepstraining van Respiro staan op een filmpje.

De filmpjes van de conditietraining kan je starten door op deze tekst te klikken. 

Het filmpje met de oefeningen van Respiro kan je starten door hier te klikken.

Veel sportgenot!

In het Sportcentrum, Tervuursevest 101 te 3001 Heverlee - Zwembad KUleuven
Zwemmen en aquagym op maandag van 20.00 tot 21.00 u.