Trainingen

Het hoofdaanbod van Harpa bestaat uit conditietrainingen van telkens een uur, die driemaal per week onder de begeleiding van kinesitherapeuten,  gespecialiseerd in cardiale revalidatie, doorgaan in het Universitair Sportcentrum (Sportkot) in Leuven. Dinsdagnamiddag van 14u tot 15u in gebouw De Nayer, woensdagavond van 19u tot 20u in de grote zaal van het Gebouw De Nayer en vrijdagavond van 19u tot 20u in de Topsporthal. 

Voor alle trainingen ter plaatse in het Universitair Sportcentrum is een KULeuven sportkaart verplicht. Deze kan bij het Harpa inschrijven bekomen worden aan verminderd tarief.

De trainingen op dinsdag en vrijdag worden per video online aangeboden aan de Harpa leden die zich niet kunnen of wensen te verplaatsen. Hiervoor is geen KULeuven sportkaart nodig.

 

Een standaard conditietraining start met stretchen, dan 20 min. lopen of wandelen, dan 20 min. aangepaste turnoefeningen en tot slot 20 min. grondoefeningen of sport naar keuze (basket, voetbal, badminton). Sportkledij: zowel op de piste als in de sportzalen van het Universitair Sportcentrum moet je aangepast schoeisel dragen. Turn-, tennis- of basketpantoffels voldoen zeker. Verder kan je, naar eigen voorkeur, turnkledij, vrijetijdskledij of een trainingspak aantrekken. Er zijn kastjes ter beschikking om je kledij en sporttas in op te bergen (muntstuk van 1 Euro nodig) of je kan ook een kastje huren op jaarbasis (4 Euro per jaar). Na de training kan je, indien je dat wenst, een douche nemen.

 

Op maandagavond kan je deelnemen aan aquagym en zwemmen, van 20u tot 21u in het zwembad van het Universitair Sportcentrum. (Vrij zwemmen met sportkaart, na reservatie, is mogelijk)

 

Een samenvatting van de beschikbare lokalen en uren in het sportkot vindt u hieronder 

  • Maandag – zwembad: 20-21u -  (vrij zwemmen met sportkaart, na reservatie, is mogelijk) - Sportkaart verplicht.
  • Dinsdag – in de grote zaal van gebouw De Nayer (3 terreinen) : 14-15u - Sportkaart verplicht. Ook via video voor de geregistreerde Harpa leden(zonder sportkaart)
  • Woensdag – in de grote zaal van gebouw De Nayer (3 terreinen): 19-20u - Sportkaart verplicht.
  • Vrijdag –Topsporthal: 19-20u (3 terreinen) - Sportkaart verplicht. Ook via video voor de geregistreerde Harpa leden(zonder sportkaart)
  • Vrijdag –Topsporthal: 20-21u (1 terrein) - Sportkaart verplicht.

Als lid van Harpa geniet je ook van een voordeeltarief bij het Sport- en Gezondheidscentrum Respiro in Rotselaar en kan je er deelnemen aan trainingssessies voor revaliderende hartpatiënten.

Leden die deelnemen aan de trainingen in het Universitair Sportcentrum of een geldige sportkaart van het Universitair Sportcentrum hebben, genieten bovendien van een voordeeltarief indien zij bijkomend willen trainen in de fitnesszaal UNIV-Fit van het Universitair Sportcentrum.

 

Alle trainingen zijn enkel open voor Harpa leden.

In het Sportcentrum, Tervuursevest 101 te 3001 Heverlee - Zwembad KUleuven
Zwemmen en aquagym op maandag van 20.00 tot 21.00 u. 

Sportkaart van de KULeuven verplicht.

Dit is een wekelijkse conditietraining zoals beschreven in het hoofdstuk Trainingen. Dit gaat door dinsdagnamiddag van 14u tot 15u in de Topsporthal.

Sportkaart van de KULeuven verplicht. (niet voor de online training)

Dit is een conditietraining op woensdagavond van 19u tot 20u in de grote zaal van het Gebouw De Nayer, zoals beschreven in het hoofdstuk Trainingen.

Sportkaart van de KULeuven verplicht. 

Dit is een conditietraining op vrijdagavond van 19u tot 20u in de Topsporthal, zoals beschreven in het hoofdstuk Trainingen.

Sportkaart van de KULeuven verplicht. (niet voor de online training)

Volleybal 0 Evenement

Vrijdag –Topsporthal: 20-21u (1 terrein)

Sportkaart van de KULeuven verplicht. 

Vanaf oktober 2021 is er een nieuw aanbod voor Harpaleden die hiervoor intekenen: deelnemen aan de Harpa trainingen van dinsdag en/of vrijdag online, via video vanaf hun thuiscomputer, tablet of Smartphone. 

  • dinsdag van 14 tot 15 uur
  • vrijdag van 19 tot 20 uur.

Geinteresseerden betalen jaarlijks 54 euro voor het lidmaatschap (€20,-) en deelname aan de online trainingen (€34,-).

Om deel te nemen moet je eerst ingeschreven zijn als lid, en je aanmelden met je computer (of tablet) op de website van Harpa

 

De kalender van de Harpa website bevat de juiste Zoom-link voor de gewenste dag. (als je aangemeld bent!)

Veel trainingsgenot gewenst! 

Als lid van Harpa geniet je ook van een voordeeltarief bij het Sport- en Gezondheidscentrum Respiro, Aarschotsesteenweg 33, 3110 Rotselaar; en kan je er ook deelnemen aan trainingssessies voor revaliderende hartpatiënten. Op dinsdag en donderdag van 7:30 tot 12:00 u (Groepsles van 10:00u tot 10:30u). Zaterdag vrije training van 13:00 tot 16u.