Infosessies

"Revalidatie door de jaren heen" door Prof. P. Sinnaeve, Dr. R. Buys, en J. Claes

Om dat thema te behandelen doen we een beroep op drie sprekers: Professor Sinnaeve, Roselien Buys, doctor in de revalidatiewetenschappen en Jomme Claes, kinesisten. 

Professor P. Sinnaeve

Professor Sinnaeve studeerde geneeskunde in Kortrijk & Leuven, en studeerde af in 1994. Daarna specialiseerde hij in cardiologie én schreef een doctoraatsthesis over coronaire gentherapie, beide tot in 2002, waarna hij voor ’n postdoc nog tot 2003 in de VS onderzoek deed. Daarna kwam hij in de staf hart- en vaatziekten in UZ Leuven. Zijn klinische interesse en takenpakket omvat zowel acute & interventionele cardiologie als cardiale revalidatie, twee vrij uiteenliggende en minder vaak gecombineerde subdisciplines. Zijn onderzoek focust dan weer op de rol van ontsteking in coronaire aandoeningen en coronaire thrombose.

Roselien Buys

Roselien Buys werkt aan de KU Leuven en we zien haar regelmatig op de dinsdag-, woensdag- of vrijdagtraining.

Jomme Claes

Jomme Claes studeerde af als inwendig kinesist aan de KU- Leuven in 2015 en sindsdien bezig met een doctoraatsstudie rond fysieke fitheid en fysieke activiteit bij hartpatienten. Buiten het onderzoek geeft hij regelmatig HARPA training op dinsdag en begeleidt hij 3x/week jongeren in de atletiek.

Klik hier voor de presentatie van Prof. Peter Sinnaeve

Klik hier voor de presentatie van Roselien Buys

Klik hier voor de presentatie van Jomme Claes