Wandelen 0 Evenement

wandelen Harpa

Van maart tot oktober organiseert Harpa om de twee weken op zaterdagnamiddag begeleide wandelingen. De wandelingen starten telkens om 14u op de vermelde plaats en je hebt de keuze tussen wandelafstanden van 8à9 km of 3à4 km. De wandelingen zijn open voor Harpa leden en hun partners.

Er is steeds een AED en GSM aanwezig tijdens de wandeling.

De wandelingen van Harpa zijn gezellige groepswandelingen. Aangepaste wandelkledij en schoeisel zorgen ervoor dat we ons niet laten afschrikken door een regenbui of een plas. Na de wandeling is er een gezellig samenzijn in een plaatselijke gelegenheid, waar nog kan nagekaart worden.

Voor details &  wijzigingen kan men terecht op deze website.

Een PDF bestand van de volledige wandelkalender 2020 kun je hier downloaden.

Fietsen 0 Evenement

 

HCT A 2020Het fietsseizoen 2020 start op donderdag 19 maart en eindigt op zaterdag 24 oktober 2020. Harpa fietstochten zijn open voor Harpa leden en hun partner.

Er worden twee types tochten ingericht:

  • Voor het Harpa Cycling A-team (HCT A) zijn het tochten tussen de 50 en de 65km, aan een gemiddelde snelheid van 20 - 22km/u. Er wordt een rustpauze van 30 minuten voorzien. In totaal worden 14 fietstochten ( tussen de 50 en 60 km ) georganiseerd met start aan het Sportkot aan de Spuye, telkens op zaterdag om 13.30 uur tenzij anders vermeld. Voor de fietskalender van het HCT A-team, druk hier. Een PDF versie om af te drukken vind je hier.
  • Voor het Harpa Cycling B-team (HCT B)  zijn het tochten, geschikt voor elektrische of stadsfietsen,over een afstand van +/- 30 km, met een gemiddelde snelheid 15 tot 22 km/u. De start wordt vermeld op de kalender, telkens op donderdag om 13.30 uur, tenzij anders vermeld. Voor de fietskalender van het HCT B-team, druk hier. Een PDF versie om af te drukken vind je hier.

De tochten vertrekken in principe om 13u30 stipt, tenzij anders vermeld. Halverwege de rit is een rustpauze van 30 minuten voorzien. Fietshelm is verplicht, evenals een reserveband.

Eén van de tochten is de jaarlijkse rit naar Scherpenheuvel, waar we samen met de Harpa wandelaars onze overledenen herdenken.

Voor details en last minute wijzigingen kan je terecht bij Willy De Keyzer  0475 584 527 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Infosessies 0 Evenement

Inschrijvingen 0 Evenement

Trainingen 0 Evenement

Het hoofdaanbod van Harpa bestaat uit conditietrainingen van telkens een uur, die driemaal per week onder de begeleiding van kinesitherapeuten,  gespecialiseerd in cardiale revalidatie, doorgaan in het Universitair Sportcentrum (Sportkot) in Leuven. Dinsdagnamiddag van 14u tot 15u in de Topsporthal (vanaf 29/9 in gebouw De Nayer), woensdagavond van 19u tot 20u in de grote zaal van het Gebouw De Nayer en vrijdagavond van 19u tot 20u in de Topsporthal.
Een standaard conditietraining start met stretchen, dan 20 min. lopen of wandelen, dan 20 min. aangepaste turnoefeningen en tot slot 20 min. grondoefeningen of sport naar keuze (basket, voetbal, badminton). Sportkledij: zowel op de piste als in de sportzalen van het Universitair Sportcentrum moet je aangepast schoeisel dragen. Turn-, tennis- of basketpantoffels voldoen zeker. Verder kan je, naar eigen voorkeur, turnkledij, vrijetijdskledij of een trainingspak aantrekken. Er zijn kastjes ter beschikking om je kledij en sporttas in op te bergen (muntstuk van 1 Euro nodig) of je kan ook een kastje huren op jaarbasis (4 Euro per jaar). Na de training kan je, indien je dat wenst, een douche nemen.

 

Op maandagavond kan je vanaf 21 september deelnemen aan aquagym en zwemmen, van 20u tot 21u in het zwembad van het Universitair Sportcentrum.

 

Een samenvatting van de beschikbare lokalen en uren in het sportkot vindt u hieronder (met dank aan prof. Dr V. Cornelissen)

  • Maandag – zwembad: 20-21u - Niet op: 12/10, 02/11, 05/04 en 24/05
  • Dinsdag –vanaf 29 september in de grote zaal van gebouw De Nayer (3 terreinen, 50 plaatsen) : 14-15u - Niet op:  3 november en 10 november (1 terrein Topsporthal, maximum 20 deelnemers!) - niet op 29/12 en 02/02
  • Woensdag – De Nayer (3 terreinen): 19-20u - Niet op: 14/10 (University trail), 11/11, 25/11(BSK Judo), 30/12, 17/02 (Jobinfodag), 17/03 (Vlaamse finale), 05/05(IFB Finaledag) en 21/07
  • Vrijdag –Topsporthal: 19-20u (3 terreinen) - Niet op:  25/12 en 01/01
  • Vrijdag –Topsporthal: 20-21u (1 terrein) - Niet op:  25/12 en 01/01

Omwille van COVID-19 zullen we met onze inschrijflijsten moeten blijven werken:

  • Per terrein: max 20 deelnemers - Voor alle terreinen samen maximum 50 deelnemers
  • Zwembad: max 25 deelnemers. In de kleedkamers mogen er maximum 10 personen/keer – hierop wordt toegekeken door de redders.

De kleedkamers blijven gesloten voor de gebruikers van de sporthallen. Enkel zij die komen zwemmen zullen gebruik kunnen maken van de kleedkamers van het zwembad – aankomen met mondmasker en dan de richtlijnen van de redders volgen.

De maskers blijven verplicht op heel de campus en wanneer de afstand van 1.5m niet gegarandeerd kan zijn.

 

Als lid van Harpa geniet je ook van een voordeeltarief bij het Sport- en Gezondheidscentrum Respiro in Rotselaar en kan je er ook deelnemen aan trainingssessies voor revaliderende hartpatiënten.

Leden die deelnemen aan de trainingen in het Universitair Sportcentrum of een geldige sportkaart van het Universitair Sportcentrum hebben genieten bovendien van een voordeeltarief indien zij bijkomend willen trainen in de fitnesszaal UNIV-Fit van het Universitair Sportcentrum.

Alle trainingen zijn enkel open voor Harpa leden.

Evenementen 0 Evenement

COVID-19! Als hart- en vaatpatiënten en senioren zijn wij een hoge risicogroep. Wij kunnen niet voorzichtig genoeg zijn. Daarom hebben we met het Bestuur van Harpa besloten om alle bijzondere activiteiten uit te stellen of af te gelasten. Dit blijft voorlopig zo. Wij houden U via deze website en de sociale media op de hoogte.

Jaarlijks organiseert Harpa in de maand februari een infosessie rond een thema dat de hart- en bloetvatpatiënten aanbelangt, zodat haar leden op de hoogte blijven van de voortdurende ontwikkelingen in de medische inzichten en technische ontwikkelingen. De sprekers komen steeds uit de medische of wetenschappelijke hoek met de opdracht om het onderwerp op een voor iedereen toegankelijke manier te benaderen.

Hier vind je enkele uiteenzettingen van de voorbije infosessies (link archief).

Het reanimatieteam organiseert op geregelde tijdstippen sessies om reanimatietechnieken aan te leren en op te frissen.

De laatste zaterdag van april gaat Harpa op bedevaart naar Scherpenheuvel ter gedachtenis van de overleden leden van het voorbije jaar. Er wordt gestapt of gefietst, en er is een eucharistieviering in de Basiliek. 

Eén maal per jaar gaat Harpa op daguitstap. Het is telkens een prachtige combinatie van actie (wandelen) en cultuur, waaraan ook de partners van de leden kunnen deelnemen.

Elk jaar zijn onze nieuwjaarsreceptie en het benefiet, momenten die graag meegenomen worden door de leden en hun partners.

De Algemene Vergadering van Harpa VZW vindt plaats op het einde van de maand april.

De jaarlijkse Algemene Vergadering van Harpa van 2020 is elektronisch verlopen omwille van COVID-19, dat eerst een uitstel van de geplande vergadering op 24 april 2020 veroorzaakte, en het onmogelijk maakte om fysiek samen te komen. 

 

In de maand april is er de algemene ledenvergadering. Het jaarverslag en de jaarrekeningen worden toegelicht en goedgekeurd. Nieuwe voorstellen van de bestuursleden worden ter goedkeuring voorgelegd aan de stemgerechtigde leden. Daarna is er een gezellig samenzijn. De datum en agenda van de algemene ledenvergadering worden ruim op voorhand meegedeeld. Dit wordt gedaan via een evenement op deze website en in het Harpa Magazine van januari.

 

Het verslag van de (elektronische) algemene ledenvergadering van 28 augustus 2020 is hier te vinden. Het wordt gepubliceerd in het Harpa magazine van september 2020

 

Verslagen van eerdere jaren kunnen verkregen worden na aanvraag bij het bestuur via mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.