Welkom bij Harpa

Onze missie

hart sport

In de late jaren ‘70 was de medische wereld nog niet overtuigd van het nut en zelfs de noodzaak van lichaamsbeweging na hartproblemen. Uit angst voor complicaties werd de hartpatiënt aangeraden stil te blijven liggen of zitten en vooral NIET te bewegen. Gelukkig is daar verandering in gekomen!

Tegenwoordig kan men wetenschappelijk aantonen dat de gezondheid en daardoor ook de levenskwaliteit, positief worden beïnvloed door lichaamsbeweging. Door een actieve levensstijl te onderhouden, verhoogt de inspanningscapaciteit. Fysiek actief zijn vermindert eveneens de kans op een nieuw hartprobleem, omdat hierdoor de risicofactoren verantwoordelijk voor het hartprobleem aangepakt worden.

Deze wetenschappelijke inzichten worden consequent toegepast tijdens de revalidatie in het ziekenhuis. Onder toezicht van gespecialiseerde kinesitherapeuten wordt er gedurende 6 maanden gewerkt aan het verminderen van de risicofactoren voor hartproblemen en het verbeteren van de conditie en spierkracht. Aan het einde van deze periode, wordt er aangeraden de opgebouwde spierkracht en conditie te onderhouden en eventueel verder uit te bouwen. Dit is de missie van Harpa!